Saturday, 28 July 2012

. . single tak laku ke? . .

assalamualaikum,,


kenapa single?
kenapa x couple?
tak laku ke?

hamboiihh soklan kau berdensing telinga aku dengar.heh!

for sure sape yang kaki fesbuk dengan twitter tu pernah tengok ayat ni.tak pon pernah post ayat ni..

Orang yang TAK COUPLE sebenarnya bukan tak laku,
Tetapi sebab cinta dia LIMITED EDITION punya :D

kesimpulannya,mereka yang single ni bukan sebab tak laku.tapi mereka ni lebih menjaga adab dah tingkah laku mereka.maruah mereka ni tinggi.mungkin mereka ni agak memilih,tetapi mereka memilih dari segi kebaikan sendiri,dari segi agama yang penting.bukan macam anak muda sekarang ni(ceh,macam aku tua je..hikhik)..

 tak ensem tak lawa,kau reject
(memanglah kalau aku tengok muka kau yang lawa tu boleh kenyang setahun)

bodoh tak pandai,kau reject
(daripada bodoh lah boleh jadinya pandai.yang penting usaha tangga kejayaan)

miskin merempat,kau reject
(baik miskin duit,dari miskin ilmu agama)

cacat cela sikit,kau reject
(tipulah kalau kau x pernah ade jerawat seketul)


yang penting dalam memilih pasangan ni kita kena tengoklah hati budi dia,bukannya dari segi kelebihan yang dia ade.hidup kita Allah dah jadikan berpasangan.saling lengkap melengkapi.yang penting beragama.kepada yang single,jangan sedih sedih okay sebab Allah akan pertemukan kita dengan jodoh yang baik.^,^



sekian,,




2 comments:

JP ePah... said...

very the like la sis.........

nizatus syahida said...

luv u pah..
haha