Thursday, 9 August 2012

tips shopping online

shopping shopping shopping..nilah mende yang aku paling suke buat.tapi time poket kembung lah.time kempis dok diam diam buat rase menyesal.sekarang ni aku tengah giler shopping online.ye..aku tau banyak risiko.antaranya kene tipu,barang rosak,kualiti xde..tapi aku x boleh tahanlah tengok semua tu..haha..meh sini aku nak bagi tips2 sikit. first,kau kene tengoklah detail owner shop tu boleh dipercayai atau tak. lepastu barulah kau boleh pilih barang yang kau berkenan. dah siap kau deal dengan owner die. pastikan dia bagi detail pasal barang dengan cara nak pembayaran dengan betul.kau tanye lah pasal kualiti barang tu.tanya je banyak2 biar sampai die muntah..hee.. then,kalau dia buat tak endah kau blah je. kita sebagai hak pembeli ada hak nak tanya pasal semua tu. jangan takut. aku ade jugak terkene dengan manusia2 macam ni. berbudi bahasa kan budaya kita. oke tu je yang boleh aku bagi.
happy shopping..^,^

7 comments:

AsmaAqilah said...

hahaha...gudlak ber'online shopping'
aku pon gler shopping on9 gak!

nizatus syahida said...

kite geng...haha

Hans said...

xpernah lagi shopping online

Syers Malek said...

amat berguna :)

nizatus syahida said...

@hans..lepas ni boleh try..hee

@syers malek..tq syers..=)

anaztasias nora aira said...

takut nak shopping online skrg kan mcm3 kes

nizatus syahida said...

hati hati ya..=)